Farmàcia Torrent

Farmàcia Torrent

dissabte, 18 de maig del 2013

Estàs embarassada? T'interessa. 1a Campanya Salut Oral


De l'1 al 30 de juny _ I Campanya Salut Oral i Embaràs promoguda pel COEC i el COFGI. Dentistes de tot Espanya realitzaran revisions bucodentals gratuïtes a embarassades

El COEC i el Col-legi de Farmacèutics de Girona promouen la 1a Campanya Salut Oral i Embaràs organitzada pel Consejo General de Col.legis d'Odontòlegs i Estomatòlegs amb la col.laboració del Consejo General de Col.legis de Farmacèutics d'Espanya, la Federació d'Associacions de Llevadores d'Espanya, l'Associació Espanyola de Llevadores, la Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia, així com l'Associació Espanyola d'Especialistes en Ginecologia i Obstetrícia.

D'aquesta manera, des del dia 1 i fins al 30 de juny, totes les clíniques participants realitzaran revisions bucodentals gratuïtes a les embarassades que ho desitgin. Per això, només caldrà entrar a la pàgina web www.dentistas.org/embarazo, localitzar la clínica dental més propera, i trucar per telèfon per proposar una cita.
 
Així mateix, durant el mes de juny les oficines de farmàcia de la província disposaran de material informatiu per a dones embarassades amb pautes de promoció de la salut bucodental.
 
Les pacients seran sotmeses a una valoració clínica, i seran informades del risc que tenen de patir alguna malaltia bucodental i del tractament més recomanable en cada cas. A més, tindran accés a la Guia Pràctica sobre Salut Oral i Embaràs i a fulletons informatius on podran trobar les recomanacions i cures per a la cura de la seva salut i la del nadó. Així mateix, totes les pacients podran participar en el sorteig de 36 cistelles amb productes per a la higiene bucodental i per a la cura del nadó.

Pel que fa a les cures bàsiques, és important tenir una correcta higiene dental, portar una dieta equilibrada, evitar el tabac i controlar la diabetis. D'aquesta manera, es poden prevenir els problemes dentals propis de l'embaràs com són la càries -que pot aparèixer sobretot al final de la gestació i durant la lactància a causa dels canvis en la composició de la saliva-, i la gingivitis de l'embaràs , que afecta entre el 60 i 75% de les dones.

Pel que fa al nadó, la càries continua essent la malaltia crònica més freqüent en la infància i com a malaltia bacteriana infecciosa, s'han de prendre totes les mesures oportunes per prevenir-la, ja que retardar aquesta infecció primària contribueix a reduir el risc de desenvolupar càries en el futur. Per això, els dentistes recomanen que els progenitors se sotmetin als tractaments restauradors necessaris així com realitzar teràpies antisèptiques i amb fluorur. Per la seva banda, una correcte higiene oral i adoptar hàbits saludables en el nadó ajudaran a prevenir la càries infantil.

Amb aquesta nova iniciativa, el COEC i el Consejo General de Dentistas de España vol incidir en la importància que té concedir un enfocament més global a la salut, per la qual cosa insisteix a seguir treballant per aconseguir una millor i major integració entre la salut bucodental i la salut general. Així com la importància que té, en aquest cas, el treball interdisciplinar entre dentistes, llevadores, ginecòlegs i farmacèutics per oferir una millor atenció sanitària.