Farmàcia Torrent

Farmàcia Torrent

divendres, 15 de febrer del 2013

Com puc tenir un ritme diari més saludable?

La gent que té problemes per a dormir, té nivells baixos de melatonina; així que rebre suplements d'aquesta podria ajudar a descansar i a dormir millor.

 
Tots necessitem dormir unes determinades hores al dia. El cicle de son-vigília que es repeteix com una constant en les nostres vides, està marcat per un rellotge biològic intern que ens dicta quan despertar-nos i quan dormir. Aquest cicle s'anomena ritme circadià i engloba les 24 hores, dividides en 8 per al son i 16 per a la vigília. La melatonina s'utilitza per a ajustar aquest rellotge intern del cos, per això és de gran ajuda en casos d'alteracions relacionades amb el dormir.
 
Què és la melatonina?
 
La melatonina és una neuro-hormona que la trobem de forma natural al nostre cos. La foscor fa que el cos produeixi més melatonina, fet que dóna una senyal al cos per a què es prepari per a dormir. La llum, per contra, en disminueix la seva producció, fet que informa al cos per estar despert. És produïda per l'epífisis i el seu efecte principal és regular els cicles de dia/nit i els cicles de son-vigília. És una molècula intel·ligent amb múltiples funcions i actua de manera sel·lectiva, només quan i on és necessari.
Es troba en els aliments, a baixes dosis, i en complements alimenticis comercialitzats.
S'ha de prendre sempre mitja hora abans d'anar a dormir i a ser possible, a la mateixa hora, per tal de restablir el propi ritme circadià. La dosis habitual oscil·la entre 0'5mg-5mg.
 
Beneficis 
  1. Ajusta el rellotge biològic intern del cos.
  2. Útil per al "jet lag".
  3. Indicat per a persones que tenen torns nocturns de feina.
  4. Ajuda a les persones cegues a establir un cicle de dia i nit.
  5. Eficaç per a persones grans amb incapacitat per a conciliar el son (insomni) i que no prenen medicaments per a dormir. 
  6. Ajuda a abandonar l'ús de medicaments hipnòtics/sedants/ansiolítics, com les benzodiazepines, quan s'han reduït les dosis d'aquestes.
És segura?
 
En la majoria dels casos és segura, tot i que en dones embarassades i/o en períodes de lactància la melatonina pot intervenir en l'ovulació.
 
Per a més informació podeu visitar el següent enllaç del Medline:
 
 
Per a qualsevol dubte o informació, consulteu sempre abans de fer automedicació, indicant sempre els tractaments que esteu prenent, si és el cas.
 
En futures entrades del blog parlarem, també, de com l'energia de l'aire pot ajudar a conciliar el son, ja que hi ha diversos factors que influeixen en el son.

Passeu un bon cap de setmana i descanseu feliços!!!


  

15 de Febrer "Dia Internacional contra el càncer infantil"


El càncer és la segona causa de mort entre l'edat de 5-14 anys i per a facilitar el diagnòstic és bàsic conèixer els signes i símptomes.
 
Des d'aquí volem donar suport a tots aquells infants que lluiten dia a dia per a superar el càncer i que no deixen mai de somriure, així com també, volem reivindicar la importància que tenen les investigacions científiques per tal de poder realitzar un diagnòstic a temps, ja que si és així, es coneix que un 70% dels casos agafats a temps es poden curar.