Farmàcia Torrent

Farmàcia Torrent

dissabte, 27 d’abril del 2013

Pateixes migranya i/o trastorns gastrointestinals?

El dèficit de DAO és un problema metabòlic que afecta al 15% de la població. Els símptomes predominants són migranya i trastorns gastrointestinals.
 
Si com a mínim respons afirmativament a tres preguntes del següents qüestionari, existeixen indicis de tenir dèficit de DAO.
 
Pateixes crisis o atacs de migranya almenys dos vegades al mes?
  1. En ocasions tens restrenyiment i/o diarrea sense saber per què?
  2. Tens la sensació d'inflor a l'abdomen? Tens flatulències, molèsties, dolors o digestions pesades després dels àpats, encara que no hagis menjat en excés?
  3. Tens mal d'esquena, dolors musculars?
  4. Tens la pell seca, es posa vermella en determinades ocasions, et solen aparèixer vermellors, granets o erupcions o t'han dit mai que tens la pell atòpica?
  5. Et sents cansat/da i no saps per què?
  6. Alguna vegada t'han suggerit que tens fibromiàlgia?
 
Aquest dèficit de DAO és un trastorn en el metabolisme de la histamina que es presenta en individus genèticament predispostos i provoca una reducció en l'activitat funcional de l'enzim DiAminoOxidasa (DAO) que impedeix degradar la histamina ingerida. També pot tenir un origen farmacològic ja que s'han publicat uns 90 medicaments d'ús comú que inhibeixen o bloquejen la activitat DAO, i també és freqüent el dèficit en aquest enzim en la població amb malalties intestinals inflamatòries, com la malaltia de Crohn o la Colitis Ulcerosa.
 
La histamina és una molècula vital, una amina biògena produïda per l'organisme humà i mediadora de molts processos biològics com la inflamació, la secreció de l'àcid gàstric, la cicatrització de teixits o la regulació de la funció immune i actua com a neurotransmissor del sistema nerviós central.
 
 
La histamina també és produeix en els aliments, però aquesta no té cap funció fisiològica i per això en condicions normals és degradada per l'enzim DAO a l'intestí prim. Si DAO és reduïda i la histamina ingerida no es pot degradar, i passa al torrent sanguini, acumulant-se al plasma, pot aparèixer efectes adeversos. Els símptomes predominants són migranya, trastorns intestinals, i relacionant-ho també amb la pell atòpica, dolors musculars i fatiga crònica.
 
La Solució???
 
Migrasin i Daosin tenen el registre sanitari com a "Aliments dietètics per a ús mèdic especial" i actuen com a complements enzimàtics en el tractament dietètic del dèficit de DAO.
 
Ambdós productes han estat desenvolupats especialment per a persones amb una reduïda activitat funcional de DAO. Prendre Migrasin i/o Daosin abans dels àpats, augmenta la quantitat de DAO a l'intestí prim, reforçant la capacitat de degradar i augmentar, per tant, el metabolisme de la histamina.
 
Si tens algun dubte o vols saber-ne més, t'informem! 
 
F.Torrent Ferran 972 50 21 15