Farmàcia Torrent

Farmàcia Torrent

divendres, 8 de febrer del 2013

Cures Estacionals

 
Durant l'estació epidèmica de contagi del Virus Respiratori Sincitial s'han de prendre unes senzilles mesures, tant de caràcter higiènic com preventiu mitjançant profilaxi.

Aquestes mesures es poden resumir en 10 senzills punts:

1. Rentar-se les mans abans i després d'entrar en contacte amb el nadó.

2. Tapar-se la boca en tossir o esternudar i utilitzar mocadors rebutjables per poder llençar just després de sonar-se el nas.

3. Mantenir nets i desinfectats les joguines dels nens, la roba i les superfícies amb que puguin estar en contacte. A més d'això, s'ha d'utilitzar per als nadons material d'alimentació diferent al dels altres membres de la família.

4. Mantenir allunyades als nadons de les persones contagiades amb virus o en període d'incubació.

5. S'ha de donar el pit al nadó, ja que la llet materna transmet els anticossos per poder combatre els virus que causen malalties com la bronquiolitis.

6. No s'ha de mantenir el nen molt temps en espais tancats i sense ventilació, així com en ambients on prima el fum del tabac ni en llocs freds o amuntegats.

7. No exposar els nens al fum del tabac, ja que aquest provoca un debilitament de les mucoses i facilita l'entrada del virus a l'organisme del bebè.

8. Ajudar els infants oferint molt líquid cada menys temps i ajudar a expulsar la mucosa acumulada amb l'ajuda d'una perita de goma.

9. S'ha de mantenir-se drets dels nadons per facilitar-los la respiració.

10. Quan es tracta de casos d'extrema gravetat o de nadons lactants o pertanyents a grups de risc per insuficiència respiratòria aguda (IRA), els experts recomanen la profilaxi mitjançant anticossos monoclonals humanitzats que, administrada una vegada cada mes durant els mesos de durada de l'estació , evita el contagi i l'hospitalització del nadó per VRS.


http://www.bronquiolitissalud.es/cuidadosEspeciales_cuidados.php