Farmàcia Torrent

Farmàcia Torrent

divendres, 22 de febrer del 2013

Article d'estudi de nutrició infantil

 
El 90% dels nens d'1 a 3 anys consumeix més del doble de les proteïnes recomanades, segons l'Estudi Alsalma, desenvolupat per Almirón, que ha estudiat els hàbits nutricionals dels nens d'entre 0 i 3 anys.

D'aquesta manera, el cap del Servei de Gastroenterologia, Hepatologia i Nutrició Pediàtrica d'Hospital Sant Joan de Déu, el doctor Vicente Varea, ha advertit que "els nens no són adults en miniatura i, per això, han de prendre aliments adaptats específicament a les seves necessitats nutricionals ".

Igualment, ha posat l'accent en què el sistema immunitari i digestiu dels nens està formant-se "i, per tant, els aliments que ingereixen han de tenir una sèrie de característiques nutricionals concretes".

Aquestes declaracions responen a les conclusions de l'estudi, que apunten a l'excés de proteïnes que consumeixen els menors. Així, la ingesta mitjana de proteïnes en nens d'entre 1 i 3 anys és 4 vegades superior al recomanat i es deu "al consum d'aliments no adaptats a l'edat infantil, com la llet de vaca i a una ingesta de carn que sobrepassa les quantitats recomanades ", ha precisat l'expert.

Aquest consum excessiu de proteïnes augmenta el risc del futur desenvolupament d'obesitat o malalties cardiovasculars, com la hipertensió, l'infart de miocardi o l'ictus.

L'estudi també reflecteix que el 39% dels nens d'1 a 2 anys i 53% dels de 2 a 3 anys està per sota dels 500 mg diaris de consum recomanat de llet i derivats làctics.

D'altra banda, Almirón ha posat en marxa el programa nutricional "Alimentant la Salut del Matí" amb l'objectiu de contribuir a millorar la nutrició infantil a Espanya, especialment en les primeres etapes de la vida.

D'aquesta manera, la companyia recomana ingerir llets adaptades fins als 3 anys i una dieta equilibrada per aconseguir una òptima aportació de proteïnes. Un consell que contrasta amb el fet que el 42% dels nens d'1 a 2 anys i el 66% dels de 2 a 3 ja no estan consumint una llet adaptada a les seves necessitats, segons el sondeig.
 
Informació extreta de l'estudi ALSALMA.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada